06-199 199 29

Groeicirkel Retraite

TIJD VOOR MIJ! 

Yoga en Mindfulness- retraite van Groeicirkel

  • Weekend 29-31 juli (Olst – Overijssel) en
  • Midweek 8-11 augustus (Havelte – Drenthe)
  • Midweek 22-25 augustus (Havelte – Drenthe)

 

Tijd voor mij!
Kom uit je hoofd en in je lijf, in contact met je diepere wijsheid. Een Groeicirkelretraite met yoga en mindfulness is ideaal om even stil te staan, uit te rusten, op te laden en nieuwe balans te vinden.

Door je lijf te voelen en stil te staan bij wat je ervaart in het moment maak je als vanzelf ook verbinding met je diepere weten en wijsheid. Je krijgt meer overzicht en inzicht in wat er speelt in jou en in je leven. En zo ontdek je hoe je (nog) meer balans, innerlijke rust en vervulling kunt ervaren.

Je bent van harte welkom om een heerlijke retraite met ons te komen meemaken. Uiteraard zullen we alle geldende maatregelen voor samenkomen in acht nemen. In deze pdf vind je meer inhoudelijke en praktische informatie.

Vrijblijvend aanmelden of nog een vraag? Mail of bel ons. We ontmoeten je graag!
Sylvia Monten en Annette Paulich

 

 

 

 

Het programma biedt veel rust, ruimte, onderzoek en beweging waardoor je weer kunt horen wat je ziel en je lichaam je te zeggen hebben. Je verbindt je hoofd met je hart en je lijf zodat je weer helder weet waar je staat, wat je wilt en nodig hebt om nog meer balans, zin en zingeving te ervaren in je leven.

Of je nu wel of geen ervaren yoga en/of mindfulness-beoefenaar bent, deze retraite is heerlijk voor iedereen die even me-time wil met aandacht voor lichaam en ziel. Even niets hoeven, uit je dagelijkse ritme en omgeving stappen en innerlijk onderzoek kunnen doen. We sluiten in de gezamenlijke sessies steeds aan bij jouw vraag en verlangen en laten ons inspireren door de energie van het seizoen, de natuur en het moment.

Er is een vast ritme in de dag met gezamenlijke sessies waarbij we gebruik maken van de rijke vormen uit de (dru-)yoga, de mindfulness-traditie en het systemische opstellingenwerk. Daarnaast is er ruimte om te wandelen, lummelen, sauna, schrijven, vuurtje maken bij de haard of buiten, tot jezelf te komen, te genieten van heerlijk eten en fijn gezelschap. Er is optioneel de mogelijkheid om een fijne massage te boeken.

 

 

 

Fysieke beperkingen zijn geen belemmering om mee te doen. Dru-yoga is een vriendelijke, vloeiende vorm van yoga die helemaal aansluit bij het gedachtengoed van Mindfulness; kunnen zijn met wat er is in het moment. Dru-yoga brengt je bij voelen en je hart, bij mildheid en vertrouwen en versterkt je immuunsysteem. Ook yogavormen als yin-yoga en yoga nidra kunnen ingezet worden.
Mindfulness is een steeds bekender gedachtengoed en manier van leven waarbinnen aandacht voor het hier en nu een sleutel is. Mindful zijn is: even stilstaan en voelen en ervaren wat er in jou en in je leven speelt om van daaruit een bewustere keuze te kunnen maken in je  handelen. En je hoeft nergens heen, je bent er al….

 

 

 

 

 

We laten het programma grotendeels ontstaan vanuit de behoeftes die er zijn en de flow van het moment. We maken gebruik van allerlei bekendere en minder bekende vormen uit de rijke wereld van yoga en mindfulness en het opstellingenwerk. Daarnaast kun je denken aan allerlei soorten meditatie, stilte, ademoefeningen, gedachtenonderzoek, uitwisseling, schrijfoefeningen, inquiry’s, zang, dans,  creatieve werkvormen. Het gaat steeds om contact maken met jouw diepere waarheid en de eenvoud en schoonheid van het moment. Niks hoeft en veel is mogelijk. Ons doel is ook dat je praktische handvaten, ervaringen en inzichten opdoet die je makkelijk meeneemt in  je dagelijkse leven.

Ritme in de dagen
Er is een vast ritme in de dagen, wat een prettige structuur en helderheid geeft.
We starten elke ochtend vanuit stilte. Je kunt op je eigen moment opstaan en een licht ontbijt nemen of je ontbijt uitstellen tot na de eerste yoga-sessie. De overige sessies worden ingevuld vanuit de flow van het moment met mindfulness, opstellingen, yoga of nog andere werkvormen. (Voorbeeld dagschema, het precieze schema kan nog iets afwijken hiervan)
8.15 gezamenlijke sessie Dru Yoga
9.45 vrije ruimte
10.45 gezamenlijke sessie
ca 12.45 lunchbuffet en vrije ruimte
16.00 gezamenlijke sessie
ca. 18.15 gezamenlijke avondmaaltijd
ca. 20.30 (optioneel) avondsessie

Na 22.00 uur zijn we weer in stilte tot de volgende ochtend 8.15 uur.
Om echt in het nu te kunnen zijn en niet gestoord te worden door impulsen van buitenaf zijn al onze retraites off-line. Dat betekent dat we je vragen geen digitale middelen als telefoon, laptop, ipad ed. te gebruiken. Een digitale detox dus, even rust van de volle buitenwereld en het internet. Even wennen, maar je zal merken hoeveel je dit brengt!

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCH

Yoga- Mindfulness  retraite 2022:

  • Weekend 29-31 juli (vrij tm zon)  Olst-Overijssel
  • Midweek 8-11 augustus (ma tm do) Havelte – Drenthe
  • Midweek 22-25 augustus (ma tm do) – Havelte-Drenthe

Begeleiding Sylvia Monten (Groeicirkel.nu) en Annette Paulich (meerdanYOGA)

 

Locatie en verblijf –
We zullen alle voorgeschreven maatregelen die op dat moment gelden respecteren en zorgen dat ieder zich prettig voelt met hoe we omgaan met elkaar. We hanteren minimale annuleringskosten mocht je deelname onverhoopt niet door kunnen gaan.

Maaltijden: Al het eten en drinken is inbegrepen in de prijs. We schenken geen alcohol omdat dat niet past bij het karakter van een retraite.

Kosten retraite

  • detail info volgt

Wil je een factuur (b.v. als ZZP-er/bedrijfsdeelname) dan zijn de tarieven exclusief btw.

 

Aanmelden of een vraag stellen?

Deze retraites zijn een initiatief van Sylvia Monten – Groeicirkel.
Contact met Sylvia kan via sylvia@groeicirkel.nu of bel 06 41696936.

Na aanmelding ontvang je een intakeformulier. Als je dat hebt ingevuld dan heb je nog een persoonlijk telefonisch kennismakingsgesprek met Sylvia. Op de site van Groeicirkel vind je ook de algemene voorwaarden en de privacyregeling.

 

Leuk, we zien ernaar uit je te ontmoeten.
Je bent van harte welkom!

ontspannen groet,
Sylvia en Annette

 

terug naar AGENDA