06-199 199 29

Retraite Uit je hoofd, in je lijf.

Met lichaam, hart en ziel 

In contact met je eigen wijsheid.

Deze retraite is ideaal om even stil te staan, uit te rusten, op te laden en op alle vlakken nieuwe balans te vinden.

Door je lijf te voelen en stil te staan bij wat je ervaart in het moment maak je als vanzelf ook verbinding met je diepere weten en wijsheid. Je krijgt meer overzicht en inzicht in wat er speelt in jou en in je leven. En zo ontdek je hoe je (nog) meer balans, innerlijke rust en vervulling kunt ervaren in je dagelijkse leven.

Begeleiding: Annette Paulich, Sylvia Monten en Corine van Westerloo.

Annette: Sylvia is voor mij het toonbeeld van liefdevolle vriendelijkheid en Inter-Zijn. Voor mij blijkt dat uit haar oprechte luisteren, haar invoelende reactie en hoe ze verdieping ook levendig houdt met grapjes. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol haar Groeicirkels zijn en hoe verhelderend haar begeleiding bij Opstellingen. Ik voelde me vereerd toen ze vroeg om met haar Groeicirkel-retraites te gaan geven.
Meer over Sylvia vind je op Groeicirkel.nu

Het programma biedt veel rust, ruimte, onderzoek en beweging waardoor je weer kunt horen wat je lichaam, hart en ziel je te zeggen hebben. Je verbindt je hoofd met je hart en je lijf zodat je weer helder weet waar je staat, wat je wil en nodig hebt om nog meer balans, zin en zingeving te ervaren in je leven.

Of je nu wel of geen ervaren yoga en/of mindfulness-beoefenaar bent, deze retraite is heerlijk voor iedereen die even me-time wil. Even niets hoeven, uit je dagelijkse ritme en omgeving stappen en innerlijk onderzoek kunnen doen. We sluiten in de gezamenlijke sessies steeds aan bij jouw vraag en verlangen en laten ons inspireren door de energie van het seizoen, de natuur en het moment.

Het programma heeft een vast ritme in de dag met gezamenlijke sessies waarbij we gebruik maken van de rijke vormen uit de Dru-Yoga en de Mindfulness-traditie.

Daarnaast is er ruimte om te wandelen, lummelen, schrijven, vuurtje maken buiten, tot jezelf te komen, te genieten van heerlijk eten en goed gezelschap.

Er is optioneel de mogelijkheid een fijne massage te boeken.

Annette: Corine ken ik als een rustige nuchtere coach met passie voor massage. Met deze achtergrond en ervaring merk je haar belangstelling voor de ander, haar grote inlevingsvermogen en adequate reactie. Je kunt (optioneel) tijdens de retraite een holistische, intuïtieve of Shaitsu massage bij haar boeken ter ontspanning, zetje of boost voor innerlijke balans.’
Meer over Corine vind je op PraktijkHou-vast.nl

 

Fysieke beperkingen zijn geen belemmering om mee te doen. Dru-yoga is een vriendelijke, vloeiende vorm van yoga die helemaal aansluit bij het gedachtengoed van Mindfulness; kunnen zijn met wat er is in het moment. Dru-yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Het werkt met aandacht voor kernstabiliteit, flexibele rug, ruimte in schouders en nek en contact te maken met je hart. Hierbij wordt mildheid en vertrouwen versterkt en vergroot het je immuunsysteem. Binnen Dru yoga wordt een breed scala aan yogavormen beoefend van poweryoga tot yin-yoga en yoga nidra. Ga ervan uit dat in het moment de meest passende oefeningen aangeboden zal worden.

Mindfulness is een steeds bekender gedachtegoed en manier van leven waarbinnen aandacht voor het hier en nu een sleutel is.

Mindful zijn is: even stilstaan en voelen en ervaren wat er in jou en in je leven speelt om van daaruit een bewustere keuze te kunnen maken in je handelen. En je hoeft nergens heen, je bent er al…..

 

We laten het programma grotendeels ontstaan vanuit de behoeftes die er zijn, de flow van het moment en we putten daarbij uit een goed gevulde rugzak. We maken gebruik van allerlei bekendere en minder bekende vormen uit de rijke wereld van yoga en mindfulness. Denk naast de yoga aan allerlei soorten meditatie, stilte, ademoefeningen, gedachtenonderzoek, uitwisseling, schrijfoefeningen, inquiries, zang, dans, creatieve vormen en ook systemisch werk is mogelijk. Het gaat steeds om contact maken met jouw diepere waarheid en de eenvoud en schoonheid van het moment. Niks hoeft en veel is mogelijk. Ons doel is ook dat je praktische handvaten, ervaringen en inzichten opdoet die je makkelijk meeneemt in je dagelijkse leven.

‘Praktijk Houvast voelt voor mij als een oplaadstation.
Bij Corine kan ik mijn batterij lichamelijk en geestelijk opladen.
Haar liefde voor mensen, kennis van zaken, humor, nuchterheid en levenservaring zorgen ervoor dat ze feilloos aanvoelt waar mijn lichaam en geest behoefte aan hebben.
Bij groepsactiviteiten heeft ze respect voor iedereen en creëert ze precies de juiste sfeer die de groep nodig heeft.’
Linda

Ritme in de dagen
Er is een vast ritme in de dagen, wat een prettige structuur en helderheid geeft.
We starten elke ochtend vanuit stilte tot en met de eerste yogasessie. Je kunt op je eigen moment opstaan en een licht ontbijt nemen of je ontbijt uitstellen tot na de eerste yoga-sessie.

7.45 – 8.00 (optioneel): magical morning- sessie
8.15 – 9.45 gezamenlijke sessie met Dru yoga, meditatie en diepe ontspanning
9.45 – 11.00 vrije ruimte
11.00 – 13.00 gezamenlijke sessie
13.00 – 16.00 vrije ruimte – met lunch op je eigen moment
16.00 – 18.00 gezamenlijke sessie (met mindfulness en/of yoga).
18.00 – 19.30 vrije ruimte / bereiden maaltijd
ca 19.30 gezamenlijke avondmaaltijd
21.00 – 22.00 (optioneel) avondsessie (met mindfulness en/of yoga)
Na 22.00 uur zijn we weer in stilte tot de volgende ochtend 9.45 uur.

Om echt in het nu te kunnen zijn en niet gestoord te worden door impulsen van buitenaf zijn al onze retraites off-line. Dat betekent dat we je vragen geen digitale middelen als telefoon, laptop, iPad ed. te gebruiken. Een digitale detox dus, even rust van de volle buitenwereld en het internet. Even wennen, maar je zal merken hoeveel je dit brengt!

‘Sylvia kan ik van harte aanbevelen aan iedereen die ernaar verlangt een volgende stap te zetten in persoonlijke ontwikkeling. Vertrouwend op haar intuïtie, levenswijsheid en professionele kennis nodigt zij liefdevol uit te onderzoeken wat geheeld wilt worden en te realiseren wat geleefd wilt worden. Vanuit haar grote hart en authenticiteit weet ze een omgeving te creëren waar het veilig is om tot diepe en blijvende inzichten te komen.’
Barbara

PRAKTISCH

Corona
De retraite wordt aangeboden met toegewijde aandacht aan en goede zorg voor Corona-maatregelen. We zullen alle voorgeschreven maatregelen die op dat moment gelden respecteren, zoals we nu weten: de 1,5 meter-maatregel, extra hygiëne en ventilatie.

Momenteel wordt het protocol geschreven en zal zo snel mogelijk geplaatst worden op de website. Stuur graag een bericht als je specifieke vragen hebt.

Afwijkend van het standaard aanbod geldt:

  • geen een-persoonskamer toeslag (normaal € 60,-)
  • geen annuleringsvoorwaarden

Locatie en verblijf is op een 1- (of 2-)persoonskamer in het mooie Meeuwenveen te Havelte, Drenthe, een prachtige plek aan de rand van bos en heide. De locatie is goed bereikbaar, ook per OV.

Begeleiding  Sylvia Monten, Annette Paulich, Corine van Westerloo

Data 2020:
maandag – donderdag
13 juli (19.00 aankomst) – donderdag 16 juli (afronding 15.00 uur).
24-27 augustus en
26 – 29 oktober.

Maaltijden
We eten gezond en lekker en alle maaltijden zijn vegetarisch. De avondmaaltijd wordt gekookt door en met onze eigen kok (die ook deelneemt; nog hobbykoks gezocht voor diverse retraites!). We zijn zelfvoorzienend, zorgen samen voor ondersteuning van de kok, tafeldekken, afruimen e.d. We kiezen er voor om gezien het karakter van een retraite geen alcohol te schenken.

Kosten retraite:
€ 495,- begeleiding en een volledig verzorgd verblijf (alle maaltijden, dranken, fruit, lekkers etc.), eventuele materialen en incl. btw.
We bieden iedereen deze zomer een 1-persoonskamer zonder toeslag (normaliter toeslag 1-p.k. € 60,-).
Optioneel: massage (€50,- voor 60 minuten) en saunagebruik € 10,= (per uur).
Wil je een factuur (b.v. als ZZP-er) dan is het tarief exclusief btw.
Bij bedrijfsdeelname is het tarief € 995,- (exclusief btw).
Er is plek voor maximaal 12 deelnemers zodat er alle ruimte en aandacht is voor jezelf en elkaar, en zo kunnen we de contactmaatregelen ook het beste waarborgen.

Aanmelden of een vraag stellen
kan via een mail naar annette@meerdanyoga.nl of bellen naar 06 199 199 29 (Annette)
Na aanmelding sturen we je een intakeformulier. Als je dat hebt ingevuld dan is er nog een persoonlijke telefonische kennismaking. Op de site vind je ook de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.
Deze zomer hanteren we geen annuleringskosten mocht je deelname om welke reden dan ook niet door kunnen gaan.

‘Nogmaals hartelijk dank voor de bijzondere Dru yogalessen.
Ik heb erg genoten van hoe je deze oefeningen hebt gebracht, zo heerlijk down to earth, gewoon zoals het is. En ook van je aanwezigheid en gezelligheid! Ik heb het heerlijk gehad, ook juist omdat er aandacht mocht zijn voor mijn persoonlijke behoeften. Ik ging met een glimlach, zoals vooraf gewenst, huiswaarts.’
Thilly

Leuk, ik zie ernaar uit je te ontmoeten.
Je bent van harte welkom!

Ook namens Sylvia en Corine

ontspannen groet,

Annette
annette@meerdanyoga.nl
0619919929

 

 

 

 

 

 

 

terug naar AGENDA