06-199 199 29

In contact met je eigen wijsheid.

Datum: 26 – 29 oktober, maandag 15:30 uur – donderdag 15 uur

Deze retraite is ideaal om even stil te staan, uit te rusten, op te laden en op alle vlakken nieuwe balans te vinden.

Door je lijf te voelen en stil te staan bij wat je ervaart in het moment maak je als vanzelf ook verbinding met je diepere weten en wijsheid. Je krijgt meer overzicht en inzicht in wat er speelt in jou en in je leven. En zo ontdek je hoe je (nog) meer balans, innerlijke rust en vervulling kunt ervaren.

Je bent van harte welkom om deze heerlijke retraite met ons te komen meemaken. Uiteraard zullen we alle geldende preventieve maatregelen in acht nemen. Op deze pagina vind je alle inhoudelijke en praktische informatie. Vrijblijvend aanmelden of nog een
vraag? Mail of bel ons. We ontmoeten je graag!

Begeleiding: Sylvia Monten, Annette Paulich en Corine van Westerloo.

Annette: Sylvia is voor mij het toonbeeld van liefdevolle vriendelijkheid en Inter-Zijn. Voor mij blijkt dat uit haar oprechte luisteren, haar invoelende reactie en hoe ze verdieping ook levendig houdt met grapjes. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol haar Groeicirkels zijn en hoe verhelderend haar begeleiding bij Opstellingen. Ik voelde me vereerd toen ze vroeg om met haar Groeicirkel-retraites te gaan geven.
Meer over Sylvia vind je op Groeicirkel.nu

Het programma biedt veel rust, ruimte, onderzoek en beweging waardoor je weer kunt horen wat je lichaam, hart en ziel je te zeggen hebben. Je verbindt je hoofd met je hart en je lijf zodat je weer helder weet waar je staat, wat je wil en nodig hebt om nog meer balans, zin en zingeving te ervaren in je leven.

Of je nu wel of geen ervaren yoga en/of mindfulness-beoefenaar bent, deze retraite is heerlijk voor iedereen die even me-time wil. Even niets hoeven, uit je dagelijkse ritme en omgeving stappen en innerlijk onderzoek kunnen doen. We sluiten in de gezamenlijke sessies steeds aan bij jouw vraag en verlangen en laten ons inspireren door de energie van het seizoen, de natuur en het moment.

Er is een vast ritme in de dag met gezamenlijke sessies waarbij we gebruik maken van de rijke vormen uit de (dru-)yoga en de mindfulness-traditie en het opstellingenwerk. Daarnaast is er ruimte om te wandelen, lummelen, sauna, schrijven, vuurtje maken bij
de haard of buiten, tot jezelf te komen, te genieten van heerlijk eten en fijn gezelschap. Er is optioneel de mogelijkheid om een fijne massage te boeken.

Annette: Corine ken ik als een rustige nuchtere coach met passie voor massage. Met deze achtergrond en ervaring merk je haar belangstelling voor de ander, haar grote inlevingsvermogen en adequate reactie. Je kunt (optioneel) tijdens de retraite een holistische, intuïtieve of Shaitsu massage bij haar boeken ter ontspanning, zetje of boost voor innerlijke balans.’
Meer over Corine vind je op PraktijkHou-vast.nl

Fysieke beperkingen zijn geen belemmering om mee te doen. Dru-yoga is een vriendelijke, vloeiende vorm van yoga die helemaal aansluit bij het gedachtengoed van Mindfulness; kunnen zijn met wat er is in het moment. Dru-yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Het werkt met aandacht voor kernstabiliteit, flexibele rug, ruimte in schouders en nek en contact te maken met je hart. Hierbij wordt mildheid en vertrouwen versterkt en vergroot het je immuunsysteem. Binnen Dru yoga wordt een breed scala aan yogavormen beoefend van poweryoga tot yin-yoga en yoga nidra. Ga ervan uit dat in het moment de meest passende oefeningen aangeboden zal worden.

Mindfulness is een steeds bekender gedachtegoed en manier van leven waarbinnen aandacht voor het hier en nu een sleutel is.

Mindful zijn is: even stilstaan en voelen en ervaren wat er in jou en in je leven speelt om van daaruit een bewustere keuze te kunnen maken in je handelen. En je hoeft nergens heen, je bent er al…..

‘Ik vind dru-yoga een fijne vorm van yoga: makkelijk te volgen met maximum resultaat. Het heeft me geraakt. Ik voel me krachtig en ontspannen tegelijk: het stroomt weer’. Marijke

We laten het programma grotendeels ontstaan vanuit de behoeftes die er zijn, de flow van het moment en we putten daarbij uit een goed gevulde rugzak. We maken gebruik van allerlei bekendere en minder bekende vormen uit de rijke wereld van yoga en mindfulness. Denk naast de yoga aan allerlei soorten meditatie, stilte, ademoefeningen, gedachtenonderzoek, uitwisseling, schrijfoefeningen, inquiries, zang, dans, creatieve vormen en ook systemisch werk is mogelijk. Het gaat steeds om contact maken met jouw diepere waarheid en de eenvoud en schoonheid van het moment. Niks hoeft en veel is mogelijk. Ons doel is ook dat je praktische handvaten, ervaringen en inzichten opdoet die je makkelijk meeneemt in je dagelijkse leven.

‘Praktijk Houvast voelt voor mij als een oplaadstation.
Bij Corine kan ik mijn batterij lichamelijk en geestelijk opladen.
Haar liefde voor mensen, kennis van zaken, humor, nuchterheid en levenservaring zorgen ervoor dat ze feilloos aanvoelt waar mijn lichaam en geest behoefte aan hebben.
Bij groepsactiviteiten heeft ze respect voor iedereen en creëert ze precies de juiste sfeer die de groep nodig heeft.’ Linda

Ritme in de dagen
Er is een vast ritme in de dagen, wat een prettige structuur en helderheid geeft.
We starten elke ochtend vanuit stilte tot en met de eerste yogasessie. Je kunt op je eigen moment opstaan en een licht ontbijt nemen of je ontbijt uitstellen tot na de eerste yoga-sessie.

8.15  gezamenlijke sessie Dru yoga,
9.45  vrije ruimte – met ontbijt op je eigen moment
10.45  gezamenlijke sessie
12:30 vrije ruimte – met lunch op je eigen moment
16.00 gezamenlijke sessie
18.00 vrije ruimte / bereiden maaltijd
ca 19.30 gezamenlijke avondmaaltijd
21.00 (optioneel) avondsessie
Na 22.00 uur zijn we weer in stilte tot de volgende ochtend 8:15 uur.

Om echt in het nu te kunnen zijn en niet gestoord te worden door impulsen van buitenaf zijn al onze retraites off-line. Dat betekent dat we je vragen geen digitale middelen als telefoon, laptop, iPad ed. te gebruiken. Een digitale detox dus, even rust van de volle buitenwereld en het internet. Even wennen, maar je zal merken hoeveel je dit brengt!

‘Sylvia kan ik van harte aanbevelen aan iedereen die ernaar verlangt een volgende stap te zetten in persoonlijke ontwikkeling. Vertrouwend op haar intuïtie, levenswijsheid en professionele kennis nodigt zij liefdevol uit te onderzoeken wat geheeld wilt worden en te realiseren wat geleefd wilt worden. Vanuit haar grote hart en authenticiteit weet ze een omgeving te creëren waar het veilig is om tot diepe en blijvende inzichten te komen.’ Barbara

PRAKTISCH

Datum:
26 – 29 oktober, maandag 15:30 uur – donderdag 15 uur

Locatie en verblijf is op een 1- (of 2-)persoonskamer in het mooie Meeuwenveen te Havelte, Drenthe, een prachtige plek aan de rand van bos en heide. De locatie is goed bereikbaar, ook per OV. Dit jaar bieden we zonder meerkosten iedereen een 1-persoonskamer aan. We zullen alle voorgeschreven maatregelen die op dat moment gelden respecteren, zoals we nu weten: de 1,5 meter-maatregel, extra hygiëne en ventilatie. Het coronaprotocol is op de website in te zien.

Begeleiding  Sylvia Monten, Annette Paulich, Corine van Westerloo

Maaltijden
We eten gezond en lekker en alle maaltijden zijn vegetarisch. De avondmaaltijd wordt gekookt door en met onze eigen kok (die ook deelneemt; nog een hobbykok gezocht voor oktober. We zijn zelfvoorzienend, zorgen samen voor ondersteuning van de kok, tafeldekken, afruimen e.d. We kiezen er voor om gezien het karakter van een retraite geen alcohol te schenken.

Kosten retraite
€ 555,- (begeleiding en een volledig verzorgd verblijf (alle maaltijden, dranken, fruit, lekkers en incl. btw).
We bieden iedereen deze herfst een 1-persoonskamer zonder toeslag. (Normaliter toeslag 1-p.k. € 60,-).
Zeer beperkt plek op gedeelde kamer, met kortingstarief € 495.
Optioneel: massage (€60,- voor 60 minuten).

Wil je een factuur (b.v. als ZZP-er) dan zijn de tarieven exclusief btw. Bij bedrijfsdeelname is het deelnametarief € 995,- (exclusief btw).
Er is plek voor maximaal 11 deelnemers zodat er alle ruimte en aandacht is voor jezelf en elkaar, en zo kunnen we de contactmaatregelen ook het beste waarborgen.

Aanmelden of een vraag stellen
kan via een mail naar annette@meerdanyoga.nl of bellen naar 06 199 199 29 (Annette)
Na aanmelding sturen we je een intakeformulier. Als je dat hebt ingevuld en teruggestuurd dan is er nog een persoonlijke telefonische kennismaking door Sylvia Monten/Groeicirkel. Op de site van Groeicirkel.nu vind je de algemene voorwaarden en de privacyverklaring  als ook het Corona Protocol dat hier van geldt.
Deze zomer hanteren we geen annuleringskosten mocht je deelname om reden van Corona niet door kunnen gaan.

Na een intensieve (corona) periode voelde deze retraite echt als thuiskomen. Ik ben echt geland en heb diep kunnen voelen. De liefdevolle begeleiding en de intuïtieve aanpak van Sylvia, Annette en Corine maakten dat er alle ruimte en vrijheid was voor iedereen. De sfeer was gelijk heel open en vertrouwd en we hadden een geweldige groep! Ik voel me weer helemaal opgeladen en weet zeker dat ik terug ga komen. Dank jullie wel 🙏 Ans 

 

Leuk, ik zie ernaar uit je te ontmoeten.
Je bent van harte welkom!

Ook namens Sylvia en Corine

ontspannen groet,

Annette
annette@meerdanyoga.nl
0619919929

 

 

 

 

 

 

 

terug naar AGENDA