BLOG Bekend met de ‘monkey mind’? Hoe gaat die ander daarmee om?


De ‘monkey mind’, of ‘apengeest’ is een metafoor voor onze onrustige en constant springende gedachten. Het houdt ons vaak gevangen in onze eigen belevingswereld, ons bombarderend met een eindeloze stroom van gedachten, zorgen, en zelfkritiek. Deze altijd actieve geest kan ons soms het gevoel geven dat we gevangen zitten in een nooit eindigende cyclus, waardoor we ons losgekoppeld voelen van het huidige moment en verstrikt raken in een web van onze eigen creatie.

Durf te delen

Heb je ooit de kracht van het delen van je ervaringen ervaren? Het kan met een buurvrouw zijn tijdens een kopje koffie, of een beste vriendin tijdens een wandeling, het goeie gesprek met je partner… Het uitwisselen lucht op. Het advies en de inzichten van anderen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je behoefte aan rust en balans. Er zijn zoveel mensen om ons heen: familie, collega’s, met elk hun unieke perspectieven en ervaringen. Spreek en luister vanuit je gemak, zonder oordeel en met nieuwsgierigheid. Stel je ervoor open en laat je verrassen. In het delen inspireren we elkaar.

Als je merkt dat je gereflecteerd, gesteund en begrepen voelt, dan zit je op het juiste spoor. En je zal ervaren dat die ‘monkey mind’ beheersbaar is.

En als dat toch niet het geval is, of voor je gevoel niet voldoende, dan is het tijd om je support netwerk uit te breiden.

Zoek support

Dit is waar bijvoorbeeld Dru Yoga een rol kan spelen. Afhankelijk van je persoonlijke behoeften en doelen, kies je bij meerdanYOGA voor een op-maat gemaakte !:1 yoga sessie of voor het volgen van een retraite. Dan kies je voor een moment voor jezelf nemen, je kern versterken en je (te durven) openstellen voor je gevoelens.

Dru Yoga is van zichzelf een therapeutische vorm van yoga die zachte, vloeiende bewegingen combineert met ademhalingswerk. Een op-maat sessie wordt aangevuld met specifieke beweeg- en ademhalingstechnieken, gerichte visualisaties en toegespitste affirmaties. Daarnaast kunnen helende vormen als Reiki en Hartcoherentie geïntegreerd worden. Deze yoga sessie kan in het bijzonder heilzaam zijn tijdens veranderingsprocessen en herstelperiodes.

  • Deze sessies zijn ook online mogelijk

meerdanYOGA retraites als warm bad en feest van herkenning

Een meerdanYOGA-retraite is een prachtige gelegenheid om je volledig onder te dompelen in de serene wereld van Dru Yoga. De voordelen van zo’n retraite zijn talrijk.

  • Ten eerste, het intensiveert je connectie met je innerlijke zelf. Je krijgt de kans om in een veilige en ondersteunende omgeving je innerlijke landschap te verkennen en om inzichten te vergaren die anders misschien verborgen blijven in de drukte van je dagelijkse routine en (daarmee) ‘monkey mind’..
  • Daarnaast versterkt een retraite je yoga-praktijk. Door meerdere sessies per dag onder leiding van ervaren Dru Yoga instructeurs, krijg je de kans om je begrip van en vaardigheden in Dru Yoga te verdiepen.
  • En tenslotte, en daar gaat het hier over: de compassievolle en gezamenlijke energie van een groep gelijkgestemden tijdens een retraite kan een diepgaand gevoel van verbondenheid en gemeenschap bevorderen. Deze ervaring kan je herinneren aan het feit dat je niet alleen bent op je reis, en dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel. Je doet er waardevolle contacten op en soms ontstaan er langdurige vriendschappen uit.

Met het aanbod van meerdanYOGA vind je de ruimte en tijd om je lichaam te helen, je geest te kalmeren en je spirituele verbinding te verdiepen. Het is een uitnodiging om te vertragen, op adem te komen en om simpelweg te zijn.

 

Nieuwsgierig? Neem contact op om te ontdekken hoe deze compassievolle benadering kan bijdragen aan je zoektocht naar ontspanning en balans.

liefs van Annette

+316 199 199 29

 

NB Doordat ik,veel in Spanje ben, kunnen we ook daar afspreken en genieten van de zon, de zee, de bergen en de relaxte atmosfeer.

 

Direct retraite boeken?

lees verder over DRU YOGA ZOMERRETRAITES met Annette: 
in wellness hotel Soestduinen of groepsaccommodatie Havelte en Olst

 

 

 

HOME

CONTACT